به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمد جواد فاضل لنکرانی، در نخستین همایش شورآفرینان حسینی(ع) که شب گذشته در سالن همایشهای مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، اظهار داشت: از زمانی که واقعه عاشورا به وجود آمد و این مصیبت به آسمانیان و اهل زمین وارد شد، اراده خداوند به احیای این حادثه میباشد.
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع), افزود: بر اساس این ارادة الهی، قبل از آن که بشر به دنبال عزاداری برای امام حسین(ع) باشند، خداوند قلبهای مردم را برای آن آماده میسازد.
وی با بیان این که افرادی در سالهای ابتدایی این واقعه حضور داشتند، مانند امروز که شیعیان به عمق حادثه عاشورا توجه دارند، متوجه آن نبودند، تصریح کرد: قیامها و حرکتهایی چون قیام مختار، توابین و... در سالهای نخستین واقعه عاشورا به وجود آمد، ولی معرفتی که اکنون مردم نسبت به این واقعه دارند، در گذشته وجود نداشت.
عضو جامعه مدرسین با تأکید بر این که باب الحسین(ع)، بابی است که روز به روز به سوی دلهای مردم بازتر میشود،خاطرنشان ساخت: درست است که خداوند، انبیا را برای هدایت بشر فرستاد، ولی آنچه رمز اصلی هدایت بشریت تا قیامت میباشد، ماجرای کربلا و عاشورای حسینی(ع) است.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل لنکرانی افزود: اگر انسان خود را به عاشورا نزدیک کند، به خداوند نزدیکتر میشود. ما باید بدانیم بدون ائمه اطهار(ع) و امام حسین(ع)، هدایت، توحید و اعتقاد به خداوند، معنایی ندارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه ادامه داد: این که اراده خداوند بر ماندگاری عاشورا است، نه به خاطر این که تنها ذکر مصیبت و عرض ارادت ظاهری باشد، بلکه به این دلیل است که بدون آن، هدایت امکانپذیر نیست.
وی یکی از ویژگیهای عاشورا را نشان دادن اهمیت حفظ اسلام و اجرای احکام الهی برشمرد و گفت: اسلام و احکام الهی به اندازهای مهم است که بهترین خلق او در روی زمین، باید جان خود، اهلبیت و اصحابش را برای آن نثار کند.
استاد حوزه علمیه قم، عشق به امام حسین(ع) را در راستای عشق به اسلام و ارزشهای دینی دانست و گفت: هر انسانی برای این که خود را محک بزند که چه اندازه به امام حسین(ع) عشق دارد، باید ببیند که روح دین چه اندازه در قلب او چه اندازه نفوذ کرده است و نسبت به نماز، اسلام، دفاع از ارزشهای دینی چه اندازه عشق دارد.
وی افزود: موج بیداری اسلامی هم که امروز در جهان به راه افتاده است، مطمئناً از قیام عاشورای امام حسین(ع) الهام گرفته و در برابر استبداد ایستاده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه با اشاره به تلاش دشمن در این عرصه، خاطرنشان ساخت: تا امروز دشمن تلاشهای زیادی انجام داده است تا این حادثه را خاموش و عزاداری مردم در این عرصه را کمرنگ کند. در این راستا، مطرح کردن احادیث جعلی با این موضوع که اشک ریختن برای مرده خوب نیست و روح او را آزرده میکند و...، به دنبال این هدف بودند، ولی آنها نمیدانستند که بر اساس اعتقاد شیعه، یک قطره اشک برای امام حسین(ع) گناهان را میبخشد.
وی با اشاره به اینکه امروز وهابیت نیز به شدت به دنبال خاموش کردن این حرکت است، ادامه داد: زنده نگه داشتن عاشورا، کاری نیست که در دست بشر باشد، بلکه اراده خداوند برای زنده نگاه داشتن آن وجود دارد.
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع), اضافه کرد: میلیونها کتاب از سوی وهابیت علیه ارزشهای عاشورایی چاپ و منتشر میشود، ولی زمانی که اربعین میشود، پاسخی کوبنده از سوی عاشورائیان میگیرند.
وی درادامه با اشاره به جایگاه هیئتهای مذهبی در استان قم، تصریح کرد: هییتهای مذهبی استان قم، باید بدانند که قم حرم اهلبیت(ع) است و هیئتهای مذهبی آن نیز باید هر کار و مطلبی که احتمال دهند، موجب رضای اهلبیت(ع) نیست، انجام ندهند.
عضو جامعه مدرسین حوزه ادامه داد: همانگونه که در مساجد، سخن گفتن درباره مسائل دنیوی کراهت دارد، در هیئتهای مذهبی نیز غیر دین، نباید مسئلهای وجود نداشته باشد.
وی، افزایش هیئتهای مذهبی را ضروری دانست و بیان داشت: هیئتهای مذهبی باید روز به روز گستردهتر شوند، البته این گستردگی منافاتی با همکاری و هماهنگی ندارد. اساس کار اباعبدالله(ع) این است که هر کسی در هر جایی که خواست، وارد این خیمه شود، وارد این عرصه شود؛ کسی حق ندارد جلوی آن را بگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل لنکرانی افزود: خاطرنشان کرد: نگوییم که فلان مداح یا فلان هیئت، در سال گذشته وجود نداشت، بنابر این امسال نیز نباید حضور داشته باشد.
وی در پایان، ماندگاری عاشورا را عاملی برای حفظ انقلاب اسلامی برشمرد و تصریح کرد: هرچه درباره امام حسین(ع) تلاش کنیم، در ابقای نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش کردهایم. چون ما نظام خود را برگرفته از فرهنگی عاشورایی میدانیم. به این معنی که امام خمینی(ره) با این فرهنگ تربیت شد و توانست این فرهنگ را در میان دیگر مردم ایجاد کند.